Miód kremowany powstaje przez długie i delikatne mieszanie miodu. Dzięki temu nie ma grudek i łatwo rozsmarowuje się np. na chlebie.
Miód kremowany jest szczególnie polecany dla dzieci, które zazwyczaj nie lubią ziarnistej konsystencji skrystalizowanego miodu.
Miód zachowuje wszystkie swoje wartości: aktywne związki biologiczne, witaminy, smak, aromat i apetyczny wygląd
Jeśli preferujesz miód miękki, łatwy do nabrania lub smarowania to miód kremowany jest właśnie dla Ciebie!
Naturalny miód pszczeli z upływem czasu zmienia płynną konsystencję w stałą. Powstające kryształy często są gruboziarniste i trudne do wydobycia ze słoika. Miód kremowany powstaje w specjalnym procesie polegającym na długotrwałym i delikatnym mieszaniu, dzięki któremu zdecydowanie wolniej krystalizuje się.
Miód zachowuje wszystkie wartości: aktywność związków biologicznie czynnych, dobry smak, przyjemny aromat i atrakcyjny wygląd.
Puszysty, o perłowym połysku miód kremowany łatwo wydobywa się ze słoiczka i doskonale rozprowadza się na pieczywie, ma konsystencję masła i nie jest ziarnisty.