Żeberka pieczone w miodzie

Żeby przyrządzić żeberka w miodzie, potrzebujesz:

  • 1 kg żeberek
  • 2 łyżki miodu
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • Ostrą paprykę mieloną
  • Pieprz
  • Posiekaną cebulę

Żeberka należy umyć, pokroić, a z pozostałych składników wykonać marynatę. Następnie obtaczamy w niej żeberka i pozostawiamy w lodówce na minimum 3 godziny. Nastawiamy piekarnik na 200 stopni i pieczemy żeberka przez godzinę, sprawdzając, czy nie przypalają się. Żeberka pieczone na miodzie doskonale smakują z frytkami i lekką sałatką albo mizerią.

Polityka plików cookies Copyright © 2015 GOGLER

Ta strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Więcej informacji znajdziesz w polityce plików cookies.

Zamknij