Miód rzepakowy
Miód rzepakowy ma charakterystyczną, kremową konsystencję. Może przybierać barwy od białej po jasnożółtą. W smaku jest słodkawy i delikatny. Jest jednym z lepiej przyswajalnych miodów.
Pomaga w leczeniu takich schorzeń jak:
- Anemia i ogólny stan przemęczenia
- Zatrucia organizmu
- Zapalenie wątroby
- Napięcie przedmiesiączkowe
Dzięki silnym właściwościom detoksykacyjnym zaleca się go osobom pracującym w trudnych warunkach oraz w trakcie diet oczyszczających. Łagodzi objawy wczesnej ciąży, szczególnie mdłości i biegunki.
Miód rzepakowy wypity na czczo może złagodzić objawy zatrucia alkoholowego, a pity regularnie wzmocni organizm. Niweluje infekcje górnych i dolnych dróg oddechowych, posiada również właściwości antybiotyczne.
Miód rzepakowy ma najwięcej aminokwasów ze wszystkich miodów produkowanych w Polsce.