Miód spadziowy iglasty

Miód spadziowy iglasty pszczoły produkują z substancji, którą wytwarzają mszyce i czerwce żerujące na drzewach, dlatego znacznie różni się on od miodu nektarowego (z kwiatów). Spadź nie występuje każdego roku, dlatego ten gatunek miodu jest trudniej dostępny. Ciemną barwę i aromat zawdzięcza temu, że produkowany jest ze świerków, jodeł lub modrzewi.

Miód spadziowy łagodzi wiele przypadłości, m.in.:

  • Schorzenia układu nerwowego
  • Problemy ze stawami
  • Niską odporność organizmu
  • Schorzenia płuc
  • Astmę alergiczną

Odtruwa organizm, jest naturalnym antybiotykiem. Zaleca się go osobom pracującym w ciężkich warunkach lub odtruwającym organizm, m.in. po chemioterapii albo odstawieniu kuracji hormonalnej. Spożywany regularnie działa przeciwmiażdżycowo i znacznie poprawia odporność.

Miód spadziowy jest doskonałym zamiennikiem cukru, polecanym szczególnie przy korzennych wypiekach. Nazywany „królem miodów” bez wątpienia zasługuje na swój tytuł. Warto mieć go w swojej naturalnej apteczce i włączyć do codziennej diety.

 
Polityka plików cookies Copyright © 2015 GOGLER

Ta strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Więcej informacji znajdziesz w polityce plików cookies.

Zamknij