Miód wielokwiatowy

Miód wielokwiatowy, w zależności od mieszanki pyłków, z jakich został wykonany, może przybierać różne barwy: od bursztynowej po słomkową. Podobnie smak miodu wielokwiatowego za każdym razem jest inny, a najwięksi jego znawcy potrafią ocenić, z jakich składników został wykonany.

Miód wielokwiatowy powstaje z nektarów letnich lub wiosennych. Oba jego rodzaje mogą pochwalić się niespotykaną wśród miodów paletą witamin.

Miód wielokwiatowy jest lekarstwem łagodzącym:

  • Przeziębienia i grypy
  • Alergie pokarmowe
  • Schorzenia dróg oddechowych
  • Stany zapalne żołądka i dwunastnicy

Ponadto posiada właściwości bakteriobójcze i sprzyja budowaniu naturalnej odporności. Ze względu na kaloryczność i pożywność, zalecany jest w trakcie rekonwalescencji po długich chorobach i w okresie wzmożonego wysiłku psychofizycznego. Jego łagodny smak powoduje, że idealnie nadaje się dla dzieci oraz do codziennego spożycia.

Miód wielokwiatowy dodaje słodyczy i delikatności domowym nalewkom. Ze względu na wysoką zawartość fruktozy, jest idealnym zamiennikiem cukru.

Polityka plików cookies Copyright © 2015 GOGLER

Ta strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Więcej informacji znajdziesz w polityce plików cookies.

Zamknij