ul. Brukowa 7, lokal 2
15-889 Białystok
tel.: (85) 674 86 86
  • Sklep Pszczelarski
  • Sklep Pszczelarski

Pierzga

Pierzga

Pierzga powstaje w wyniku poddania fermentacji mlekowej pyłków kwiatowych. Jest naturalnym pokarmem dla pszczół, przechowywanym w plastrach miodu. Pierzga jest łatwiej przyswajalna od pyłku, posiada więcej właściwości korzystnych dla zdrowia, a proces fermentacji powoduje, że można ją dłużej przechowywać.

 

Pierzga to kopalnia składników odżywczych:

  • białka, cukrów prostych, kwasu mlekowego 
  • witamin: A, B1, B2, B12, C, PP, E, D, K, H, 
  • makroelementów: P, S,  CI, K, Ca, Na
  • mikroelementów: Mg, Fe, Cu, Zn, Co, Mo, Se, Cr, Ni, Si
  • enzymów: inwertazy, katalizy, pepsyny, trypsyny, lipazy, laktazy

Jej działanie jest bakteriobójcze, wzmacnia odporność i poprawia ogólną kondycję organizmu. Pierzgę zaleca się osobom skarżącym się na dolegliwości jelitowe, chorobę nadciśnieniową, niski apetyt, czy obniżoną kondycję psychofizyczną. Redukuje stres i ułatwia zasypianie.

Pierzga ma korzystny wpływ na choroby skóry, takie jak łuszczyca, a ze względu na działanie przeciw miażdżycowe, zaleca się ją pacjentom w podeszłym wieku. Mieszanka pierzgi z miodem pomaga przy przeroście gruczołu krokowego, a zawarte w niej enzymy są prawdziwym sprzymierzeńcem w walce z chorobami prostaty.

Zalecana dawka Pierzgi:  

Pierzgę najlepiej spożywać dwa razy w ciągu dnia: na czczo i po ostatnim posiłku. Dwie łyżki należy rozpuścić w wodzie, soku, mleku, jogurcie lub w miodzie.

Pierzga dostępna jest w opakowaniach 100g.

 
Polityka plików cookies Copyright © 2015 GOGLER

Ta strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Więcej informacji znajdziesz w polityce plików cookies.

Zamknij