Pierzga (chlebek pszczeli)
Pierzga powstaje w wyniku poddania fermentacji mlekowej pyłków kwiatowych. Jest naturalnym pokarmem dla pszczół, przechowywanym w plastrach miodu.
Pierzga jest łatwiej przyswajalna od pyłku, posiada więcej właściwości korzystnych dla zdrowia, a proces fermentacji powoduje, że można ją dłużej przechowywać. Reguluje, wzmacnia i chroni organizm. Ponadto poprawia metabolizm i niweluje stres. Jest zalecana przy terapii antybiotykowej, ponieważ pomaga w odbudowywaniu fauny jelitowej, a także w trakcie chemioterapii, gdyż oczyszcza organizm z toksyn.
Detoksykacyjne działanie pierzgi pomaga również wszystkim tym, którzy chcą rzucić palenie, pozbywając się zalegających w organizmie szkodliwych substancji. Koi wzrok, zmniejsza prostatę, wskazana jest dla osób starszych, przy chorobach wieńcowo – sercowych.
Chlebek pszczeli to wielki skarb pszczelej apteki, dlatego cieszymy się, że znajduje się on w naszej ofercie! Zapraszamy do zakupu!