ul. Brukowa 7, lokal 2
15-889 Białystok
tel.: (85) 674 86 86

Lemoniada z miodem i imbirem

Potrzebujesz:

  • Nieduży korzeń imbiru
  • 4 łyżki miodu
  • 1 litr wody

Korzeń imbiru starannie obieramy i myjemy, wkładamy do gotującej się wody na 15 minut. Następnie odstawiamy garnek i czekamy, aż przestygnie woda. Kiedy będzie letnia, dodajemy cztery łyżki miodu, mieszamy. Lemoniadę można podawać zaraz po całkowitym przestygnięciu, w temperaturze pokojowej. Wtedy zachowuje najwięcej właściwości zdrowotnych. 

Polityka plików cookies Copyright © 2015 GOGLER

Ta strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Więcej informacji znajdziesz w polityce plików cookies.

Zamknij